Příběh o vyšším poslání – GK 46

posted in: kontemplace a články | 0

Někdy je nejlepší způsob, jak něco popsat, použít příběh. Tohle ve skutečnosti není ani tak příběh jako popis pradávného archetypu. Hlavní postavou je vyvolávač deště, kouzelník, jehož jedinečným nadáním je schopnost ovlivnit vzorec místního počasí a přivolat déšť pomocí kouzel. Když zažívala nějaká oblast v dávných dobách (na mnoha místech ještě i dnes) delší sucho, místní obyvatelé poslali pro vyvolávače deště.

V našem příběhu je vyvolávač deště starší muž, a když přijede do vesnice, nabídnou mu vesničané, cokoli jen bude potřebovat. Konec konců budoucí život vesničanů a jejich rodin závisí na jeho úspěchu. Bez deště nebude úroda a nebude co jíst. Nicméně vyvolávač deště říká, že nepotřebuje nic kromě chýše na spaní a možnosti být několik dní sám. Stařík dobře ví, že zvědaví vesničané sledují každý jeho krok, a tak si začne chystat svoje propriety – možná je to nějaký podivně vyhlížející nástroj nebo obětiny pro příslušné bohy. Někteří vyvolávači deště prostě jen tak zalezou do své chýše a čekají, přičemž očividně nedělají vůbec nic.

Po několika dnech, pokud je to skutečný vyvolávač deště, začne pršet. Vesničané na něj a jeho magické schopnosti pějí chválu. Jeho reputace roste, protože všude, kam přijde, to vypadá, že vždy přivolá déšť. Ovšem navzdory svému šířícímu se věhlasu má náš vyvolávač deště velké tajemství, které zná pouze on sám. Ví, že ve skutečnosti nemá nad počasím žádnou zvláštní moc. Jeho tajemstvím je, že je vyvolávačem deště a všude, kam přijde, náhodou začne pršet. On sám déšť nezpůsobuje; prostě se jen dokáže vyladit na místa, kde má začít pršet. Proto nemusí dělat nic jiného, ​​než se objevit tam, kam má chuť jít.

Tento jednoduchý příběh vystihuje vše, co je na genovém klíči 46 úžasného, a také obsahuje kvintesenci pravého významu celého tohoto díla. Uvnitř naší DNA se skrývá naše vyšší životní poslání, a když toto vyšší poslání najdeme, vše se před námi rozprostře v duchu Božské Milosti.

Stínovým archetypem GK 46 je Vážnost. Vážnost je nejrozšířenější ze všech nemocí na naší planetě a je primární příčinou mnoha životního neštěstí. Když žijeme svůj život na základě tohoto stínu, stále si táhneme nad hlavou černý mrak. Zdá se nám, jakoby pršelo vždy, když nechceme, protože jsme mimo synchronizaci s celkem. Jestliže se příliš zaměřujeme na budoucnost nebo na minulost, vytváříme si překážky. Vážnost si dělá starosti, očekává nebo si přeje, aby byl život jiný, než je právě teď. Vážnost nás odvádí od života a lásky a nastoluje kontrolu a oddělenost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *