Genový klíč 22 – cesta k Milosti

posted in: kontemplace a články | 0
Genový klíč 22 – stín ZNEVÁŽENÍ – dar LASKAVOST – siddhi MILOST
 
Mezi 8. a 12. březnem jsme vystaveni proudění aspektu genového klíče 22. Nevím, co k tomu dodat. Číslo 22 je v numerologii principem posvátného ženství. Je to něco, co k nám neustále proudí a to jediné, co můžeme udělat, je dovolit, aby Milost navšívila i nás.
Včera ne výletě v Praze malá Alžbětka oslovila na břehu Vltavy labuť. A buď jak buď, labuť tam byla chvíli pro ni, i pro nás. Nebylo potřeba nic jiného, než zkrátka chvilku pobýt ve společnosti jeden druhého.
 
Mnohá učení, nauky a techniky doporučují, abychom svoje nepříjemné pocity přemohli a nahradili těmi příjemnými a sladšími. Jenže jakýkoli pocit a vnitřní stav není možné na dlouho potlačit, spolknout ani přemoci. Tímto přístupem dáváme najevo, ať si to uvědomujeme nebo ne, že špatný pocit se nám nehodí, odmítáme ho, znevažujeme a nevěříme mu. Bráníme tak přijetí.
Každý pocit, emoce, nálada či myšlenka pochází od Boha a je zde proto, abychom jí věřili. Věřit procesu, který v nás probíhá není to stejné, jako neprodleně vyjadřovat svoje niterné procesy ven a něco s nimi dělat. Víra je mocný niterný proces, který vyžaduje notnou dávku odvahy.
Stín Znevážení nás ponouká, abychom se svými náladami něco udělali, abychom je “opravili”. Nejsme tedy zvyklí dovolit své náladě, aby jednoduše prošla naším systémem. Vyšších stavů vědomí, po kterých tak toužíme, ale paradoxně nemůžeme trvale dosáhnout, dokud nebudeme schopni nechat svou bolest projít naším životem.
 
Přeji všem, aby v těchto i dalších dnech, našli Milost v těch nepříjemných chvílích svého trápení. Bolest je jen Bůh v jednom ze svých oblíbených převleků.
 
 
 
Osobní kontemplace a citace z knihy Genové klíče (Gene Keys) Richarda Rudda.
Připravila Markéta Doubravská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *