Mladá výtvarnice vystaví obrazy inspirované GK

posted in: Aktuality | 0

Mladá výtvarnice Johana Vlčková představí své dva obrazy inspirované Genovými klíči na připravované akci v Praze. Johana se mi ozvala nedávno, když mi poslala mailem ukázku jednoho z rozmalovaných děl. Přišlo mi to skvělé a slovo dalo slovo. Domluvily jsme se, že vystavíme dvě díla na setkání s Richardem Ruddem v Praze. Ano, „jenˮ dvě, ale zato obrovská. Sama jsem na zvědavá, jak dokreslí atmosféru sálu. A tak přemýšlím, zda vám ukázat obrazy už tady nebo je nechat jako překvapení. Nakonec jsem se rozhodla zveřejnit alespoň kousek.

Joana bydlela v dětství na hradě Helfštýně, poté na Hané v Lysovicích. Vystudovala střední školu oděvní v Brně a nyní žije u Prahy. A zde pár jejích slov:

 

S vesmírnou souhrou okolností je mi velkou ctí představit vám obrazy inspirované právě Genovými klíči. Byla jsem požádána o jejich realizaci pro hudební festival a téma jsem zvolila velmi intuitivně. Rozhodla jsem se pro zobrazení klíče 55 a 22, svobody a milosti. Jejichž poselství se mě hluboce dotýká a vnímám je jako dobrý námět k rozjímání pro každého.

Samotný proces jejich tvorby ve mě vyvolal nespočet transformací. Začala jsem v osamění se svobodou a ta mě nechala ponořit se snad do všech aspektů jejího stínu. Naučila jsem se, že jediné co nám brání ve svobodě je naše mysl. Po pár letech mě to opět přivedlo k prozkoumání mého hologenetického profilu a v jistém smyslu jsem konečně pochopila, jak žít život s důvěrou v jeho naplnění pramenící z lásky a s nadšením pro právě ty okamžiky, které přichází od odpoutání se od jakéhokoliv očekávání. Jelikož zrovna tyto chvíle jsou těmi momenty, kdy jsme připraveni zakusit tu realitou, po které naše srdce touží.

Paradoxně proces obrazu o milosti, leč jsem ho vždy vnímala tíživěji, mi jde malovat velmi lehce. Snad že je to z toho kouzla svobody a nebo se mám ještě na leccos těšit. V mém profilu mám klíč 22 a můj přítel žije sen vážky s klíčem 55. Je to tedy taktéž cestou našeho vztahu, kde on mi dal svobodu a já jemu milost a je tomu i obráceně.

Můj tanec je mou kresbou, mé myšlenky zpěvem a okolní realita do tohoto rytmu tančí. Jsem vděčná za život a jeho kouzla, za možnost představit vám měsíce tvoření přesně toho, co chci světu vzkázat, vzkvétající z moudra, které mi zjevily Genové klíče. Těším se na společné setkání a okušení nového poznání, které se k nám blíží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *