Skutečný význam přijetí – GK 25

posted in: kontemplace a články | 0

Život ve fyzickém těle je zkušeností krajního stažení, zvláště je-li naše realita založena na strachu. Strach je vedlejší produkt všech nízkofrekvenčních energetických polí. Stažení je fyzickou manifestací strachu na individuální i kolektivní úrovni. Strach navíc vytváří velmi účinnou biologickou zpětnou vazbu, kterou zajišťuje svoje vlastní přežití. Když se nad tím zamyslíme, je to velmi chytrý mechanismus – strach se bojí sám sebe, což zajišťuje, že nikdy sám sebe nepřijme, a proto stále přežívá. Kromě toho existují různé druhy strachu. Je strach, který byl zakódován do všech fyzických bytostí – genetický strach, který zajišťuje naše přežití jako jednotlivců, skupin či kmenů. Pak existují další všudypřítomné strachy, které jsou uloženy na kolektivní úrovni v lidském nevědomí – strach z války, chaosu či nějaké katastrofy. Nejhlubší strach ze všech je strach z neexistence – ze smrti na individuální úrovni či strach z vyhynutí na kolektivní úrovni. Tyto strachy tvoří obecné energetické pozadí naší planety. A pak je tu ještě čistý strach, který ani nemá žádný důvod. Čistý strach je prostě kolektivní myšlenková forma, která se vznáší nad naším světem jako nějaká šedá mlhovina.

Lidský strach vytváří biologickou zpětnou vazbu (tzv. biofeedback), která v nás omezuje životní sílu. Jediným způsobem, jak tuto smyčku přervat, je najít odvahu prostě svůj strach cítit. Jakmile zredukujeme svůj strach na jeho podstatu – což je fyzický pocit silně zakořeněný v chemii našeho těla – odhalíme velké tajemství přijetí. Už se nemusíme strachu bát. Strach je vlastně vibrací posvátného zranění, což z něj na hlubší úrovni dělá posvátné území. Když si dovolíme procítit opravdové stažení tohoto prvotního zranění, začneme cítit na hrudi jemné uvolnění a zvolna, téměř nepostřehnutelně, se nám prohloubí dýchání. Tento zjemňující proces přijetí svých pocitů v daný okamžik začne v našem životě nabývat na rychlosti a po nějaké době se budeme cítit jinak. Vymaníme se z nízkofrekvenčních polí mentality oběti a budeme prožívat život do větší hloubky.

S uvolněním stažení při pocitu strachu získáváme také přístup k zvýšené energii a optimismu. Optimismus není opakem pesimismu. Je to naše pravá podstata. Stav přijetí je něco jako duchovní jaro – všechno se zdá být zase možné, protože život začíná plynout svobodněji a snadněji. Aktivací univerzální synchronicity se to projeví i ve vnějších životních okolnostech. Avšak ani zde nepřestává existovat utrpení a stále se vrací, aby vyzkoušelo naši míru přijímání. V průběhu času se naše přijetí prohlubuje, dokud se úplně nevzdáme potřeby uniknout svému zranění. V tomto vyšším stavu naprostého přijetí spontánně přeskočíme na úroveň siddhi.

Je důležité pochopit, že je to všechno jen proces a že neexistuje žádná metoda, jak do tohoto stavu dospět, i když na počátku můžeme nějakou techniku použít. Každý pokus o přijetí své podstaty jen odhalí další jemnou úroveň nepřijetí. To, co tudíž ve skutečnosti musíme přijmout, je naše naprostá bezmoc.

 

ukázka z genového klíče 25

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *