Přirozená pochybnost – GK 63

posted in: kontemplace a články | 2

Pochybnost představuje velký otazník doslova vypálený do naší lidské mysli. Naše logická levá hemisféra slouží k tomu, abychom viděli vše jako opakující se vzorce, a právě tato schopnost byla klíčovým prvkem v lidské evoluci. S vývojem kognitivních funkcí mozku se první lidé začali učit stále efektivnějším dovednostem, které zajišťovaly jejich přežití. V současnosti umíme naše nástroje užívat tak efektivně, že jsme schopni číst logické vzorce v naší DNA. Takže Pochybnost může být sama o sobě velmi užitečnou silou pohánějící evoluci lidstva kupředu. Nicméně problémem je, že pochybnost nezmizí. Je usazena hluboko v nervovém systému každého lidského mozku, kde způsobuje velký nevědomý tlak. Tento tlak se u každého jednotlivce projevuje jinak, ale bez rozdílu nutí každého z nás, aby tomuto mentálnímu tlaku ulevil. My lidé neumíme jen tak lehce přijmout nekonečný pocit neklidu, který je v nás stále přítomen. Pro většinu z nás ústí potřeba mentální jistoty v tichý souhlas s různými přesvědčeními či hodnotami, které zajišťují ochranu před červem pochyb hlodajícím neustále v naší mysli.

I na vyšších frekvencích vědomí je stále přítomna primární pochybnost, která nás zatvrzele provází odjakživa – a sice pochybnost o samotné naší existenci. Hluboko v nitru toužíme vědět, kdo a co skutečně jsme. U většiny lidí na nízkých frekvencích vědomí tato otázka existuje jen v zárodku. Čím více se ale frekvence zvyšují, tím naléhavější se tato otázka stává. Naše zkoumání nás tak vede stoupajícími úrovněmi uvědomění a na své cestě můžeme zažívat zvláštní vnitřní pochody. Nicméně po celou dobu se nacházíme stále ve sféře daru, což v nás udržuje pocit, že se někam posunujeme nebo vyvíjíme z jednoho stavu do jiného. Dokonce i na těchto vysokých úrovních je naše zkoumání nenápadně zakořeněno v logickém rámci našeho myšlení. Ale, a je to nejdůležitější ALE v celém vesmíru, nakonec musí všechna logika už ze samotné své podstaty zrušit samu sebe. Veškeré snažení vede jediným směrem – ke své vlastní odplatě – k cestě odevzdání.

 

ukázka z genového klíče 63

 

2 Responses

  1. Eva P.

    To je fantastické! Moc se na knihu těším, že mi rozšíří obzory a dojdu k naplnění. Vše přichází v pravý čas…

  2. Lída A.

    Děkuji za informace, na knihu se moc těším. Chtěla bych vše zažít a vidět svět v plné kráse. Jak jsem poznala, vše do sebe zapadá jak kolečka v hodinách a jsem šťastná, že jsem to (snad aspoň trochu) pochopila. Lili

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *